O autorici bloga

Moje ime je Anita Šupe. U Švedskoj sam diplomirala prehranu i nutricionizam na Geteborškom sveučilištu. Za razliku od većine nutricionista, ja ne slijedim službeno prihvaćene stavove i prehrambene smjernice, jer su oni znanstveno neosnovani, tj. rezultat su loše provedenih zastarjelih istraživanja i iznad svega komercijalnih interesa. Moje znanje je, osim onog formalnog školskog, utemeljeno na samostalnom izučavanju stručne literature o utjecaju prehrane na zdravlje, kao i na iskustvu iz rada s ljudima. 

Iako sam zainteresirana za nutricionizam kao nauku i volim znati kako sve funkcionira, još mi je važnije znati kako tu nauku primijeniti u praksi, tj kako pomoći ljudima da postignu bolje zdravlje, vitalnost i zadovoljstvo u vlastitom tijelu. Od 2010. god. pišem ovaj blog sa željom da pokušam razotkriti uobičajene mitove i zablude o "zdravoj" i "nezdravoj" ishrani, te da podijelim svoja saznanja o tome kako uz prirodnu i zdravu prehranu doći do boljeg zdravlja i normalne tjelesne težine. 

U svibnju 2012. izdala sam knjigu “Istine i laži o hrani” koja je brzo stekla veliku popularnost i za koju se često može čuti da je “revolucionarna” ili “knjiga koja otvara oči”. Izašla je i na slovenskom, srpskom i makedonskom jeziku, a u siječnju 2015. izdala sam novo revidirano i prošireno izdanje. U lipnju 2013. izlazi i moja druga knjiga “Prva hrvatska LCHF kuharica” kao praktičan vodič za Paleo - LCHF način života. Bavim se i nakladničkom djelatnošću jer mi je cilj, osim vlastitog pisanja, izdavati i druge autore i prevode stručne literature sa stranih jezika na temu prehrane i zdravlja, jer na hrvatskom jeziku nedostaje kvalitetna literatura na tu temu. 

Živimo u vremenu kad ljudi sve više postaju svjesni važne uloge prehrane za zdravlje, ali u džungli svih dostupnih informacija nije se lako snaći. Mediji, literatura i internet neiscrpan su izvor kako točnih, tako i potpuno pogrešnih informacija, zato moramo biti kritični i naučiti kojim izvorima vjerovati. Preporučam moj popis literature, kao i popis linkova na dnu lijeve strane bloga. 


Često sam angažirana kao predavač, kalendar mojih aktivnosti možete pratiti ovdje, a možete se priključiti i ovoj Google grupi kako biste na vrijeme dobili obavijesti o novostima, aktivnostima i događajima vezanim za prehranu i zdravlje i moj rad. Više o mom radu možete naći na poslovnoj stranici Tragom - Znanjem do zdravlja.

Anita Šupe


Copyright © 2010-2016 Anita Šupe. Podijelite sadržaj s ovih stranica ali obavezno navedite izvor i ime autora.

Informacije sadržane na ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu namijenjene kao medicinski savjet niti kao zamjena za savjet vašeg liječnika.