četvrtak, 14. travnja 2016.

Knjiga kakvu još niste čitali – Gurmanske veze, Maja Petrović

Upravo sam pročitala knjigu Gurmanske veze autorice Maje Petrović, koju poznate kao vrlo stručnu, talentiranu i duhovitu autoricu bloga Vitki gurman. Moram reći da je knjiga fenomenalna, ukusna i zavodljiva - čestitam Majo!

Sigurno se pitate kakve veze ima hrana i seks? O, ima veze, itekako ima veze! Za početak, to su dvije stvari u životu kojima pristupamo sa skoro istim osjećajem zadovoljstva, entuzijazma i bez previše razmišljanja. O svim vidljivim i nevidljivim vezama između hrane, seksipila i ljubavnih veza saznajemo iz ove knjige koja spaja edukacijske tekstove o zdravim i nezdravim namirnicama, mnoštvo izvrsnih ukusnih recepata, zanimljive priče o namirnicama i začinima iz drevnih vremena, savjete za uspješna ljubavna osvajanja, lijep i seksipilan izgled i dobar osjećaj u vlastitom tijelu.

Što su to afrodizijaci i gdje se nalaze, zašto žudimo za šećerom i lošom hranom određene dane u mjesecu, kojom pravom hranom trebamo zadovoljiti te žudnje, koje kombinacije hrane servirati sebi i partneru da bi poslije večere bili puni snage i želje, a ne da zaspete na kauču, kako hranom djelujemo na hormone, što sa svim tim ima tjelesna aktivnost, ambijent, aromaterapija i čajevi, i još puno, puno toga, ne mogu ni nabrojati sve blago koje ova knjiga sadrži.

”Neizvodivo je da se svakodnevno zatrpavamo industrijskim prerađevinama, dopuštamo da nam nedostaju vitamini i minerali, izostavljamo kvalitetne proteine i ne bavimo se zanosnim začinima – a da očekujemo zavidan libido i tijelo puno energije za ljubavne pobjede. Ili bilo kakve pobjede.”

Ukratko: naučite zdravo jesti, neodoljivo kuhati, pravilno koristiti afrodizijake i zanosne začine, naučite se brinuti o vlastitom tijelu i tijelu svoga partnera, naučite da ljepota i seksipil dolaze iznutra a ne izvana, zavedite ako partnera nemate, razbudite strast ako partnera imate ali je strast zaspala, naučite što učiniti ako imate višak kilograma i manjak živaca, sve uz dobro poznati neodoljivo oštar i duhovit Majin stil pisanja.


Ovo je MUST HAVE knjiga za svaku modernu i osviještenu djevojku i ženu koja želi biti lijepa, zdrava, privlačna i uspješna. Više informacija na http://vitkigurman.com/knjiga/



2 komentara:

  1. Čitala sam blog, odličan je, a sigurna sam i knjiga. Rado bih ju pročitala (a u našim knjižarama još je nema).
    Recite, molim Vas, koliko ste platili (ako ste platili :-)) knjigu u kunama s poštarinom?
    Hvala!
    Martina

    OdgovoriIzbriši
  2. Da li ima neki restoran koji ima LCHF gablece u Zagrebu?
    Ili neka gospođa koja doma kuha LCHF hranu pa usput može kuhati od ponedjeljka do petka još za dvoje ljudi (Maksimir)?

    OdgovoriIzbriši

Molim za malo osnovne kulture komunikacije: Ne ostavljajte komentare kao Anonimno; ako nemate profil kliknite na Ime/URL i potpišite se.

Copyright © 2010-2023 Anita Šupe. Podijelite sadržaj s ovih stranica ali obavezno navedite izvor i ime autora.

Informacije sadržane na ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu namijenjene kao medicinski savjet niti kao zamjena za savjet vašeg liječnika.